tisdag 4 februari 2014

Protest mot manssamhället

Jag har sett alla dem tre delar av Fröken Frimans krig.
Protest mot manssamhället och matfusket bestämmer sig Dagmar för att starta ett livsmedelskooperativ med en del kvinnor för att kvinnorna måste ha sina rättigheter i samhället precis lika mycket som alla män. 

Lotties man Axel tycker inte att hans fru ska följa Dagmar med att starta en förening Axel tycker att han ska bestämma hela livet över sin fru. Men Lottie vill gärna hjälpa Dagmar och Kinna Boman med att öppna  en förening som dem skulle prata om kvinnors rättigheter i samhället mot män och matfusket på alla affärer i stan.
Lottie lyssnar inte riktigt på sin man Axel när han säger till henne att hon ska bara vara hemma för att Axel vill inte att hans fru ska planera med Dagmar och Kinna Boman om kvinnors rösträttigheter. När Lottie gör inte som Axel säger till henne Axel blir sur och en dag bestämmer han sig att åka långt bort från stan med sin familj. 
Äntligen Axel ge upp till sin fru Lottie och Lottie lyckas hon fick gå till Dagmars butik och började jobba med dem.

Axel känner sig inte nöjd när hans fru gör inte som han säger eller bestämmer över saker Axel hade tänkte om Lottie lyssnar inte på vad Axel säger eller bestämmer över saker. Axel skulle skilja sig med sin fru Lottie när dem åkte bort från stan. Axel tänker så här när han bestämmer över nånting måste hans fru komma överens med han 
för att Axel är hennes man och i samhället det bara män som bestämmer ingen kvinnor så här är Axels fundering 
Axel hade varnat Lottie att hon gör som Axel säger det betyder att kvinnor har ingen rösträttigheter i samhället.

I mitt hemland är det så här mest män som bestämmer över allt och kvinnor gör vad som deras män säger till dem för att i samhället kvinnor hade ingen rättigheter och har inte fortfarande tills idag. Män tänker att dem är mycket bättre än kvinnor på alla sätt och mycket modiga än kvinnor och kan göra vad som helst i samhället det därför deras fruar är rädda för sina män och kvinnor vågar inte göra nånting från sig själva. Exempel jag känner en del män som bestämmer så fasligt åt sina kvinnor till slut inte ens vågar öppna munnen i mannens närhet.
Dem vågar knappt skratta eller ens visa vad dem egentligen tycker och tänker om saker när mannen är inte med däremot går dem ut hemifrån och tar friluft. Om kvinnor lyssnar inte på sina män säker dem kommer få straff. :( 

Jag vill säga att män och kvinnor ska ha lika mycket samma rättigheter i alla samhällena när alla har samma rösträttigheter då är dem unika i samhället och kvinnor är bra på visa saker. En män kan inte vara bra som en kvinna exempel en kvinna kan ta hand om ett barn och växer upp ett barn en man kan inte göra det. Jag hoppas att alla samhällena ska uppskatta eran kvinnor och ska INTE vara hårda mot dem. 

3 kommentarer: